List otwarty Rodziny Szkół im. Jana Pawła II w obronie Patrona

Drodzy Przedstawiciele Rodziny Szkół im. Jana Pawła II Archidiecezji Przemyskiej

W dzisiejszych, jakże trudnych czasach, zdecydowana postawa wobec niszczenia autorytetów i walki z tradycyjnymi wartościami, jest obowiązkiem każdego z nas. Nie kwestionując doniesień i oskarżeń opartych na faktach i dowodach nie powinniśmy pozwalać by plotki i oszczerstwa zdominowały dyskurs publiczny. Dlatego też, Społeczna Rada Ogólnopolskiej Rodziny Szkół im. Jana Pawła II zabrała głos w formie listu otwartego (list w załączniku) w obronie Patrona. Został on przesłany do naszego krajowego opiekuna duchowego bpa Henryka Tomasika oraz Konferencji Episkopatu Polski.

Do was członków Rodziny Szkół im. Jana Pawła II Archidiecezji Przemyskiej zwracam się z prośbą – jeżeli uznacie to za słuszne i potrzebne – o rozpropagowanie go w swoich środowiskach, poprzez publikacje na stronie internetowej, FB lub inny przyjęty przez was sposób.

Nie dajmy przyzwolenia na niszczenie i zakłamywanie spuścizny naszego Patrona.

Przewodniczący Społecznej Rady Rodziny Szkół im. Jana Pawła II Archidiecezji Przemyskiej

Krzysztof Majkowski